Volledig scherm
© Ed van Alem

Bijzonder leerlingenvervoer in Apeldoorn nog altijd chaos

APELDOORN - De problemen rond het bijzonder leerlingenvervoer van het nieuwe loket PlusOV, waren maandag nog niet opgelost. Een aantal ouders haalde maandagmiddag zelf hun kinderen van school.

"Mijn vrouw is net naar school gereden om onze zoon op te halen. Daar bleken veel meer leerlingen staan te wachten, dus heeft mijn vrouw zelf extra kinderen meegenomen om ze thuis te brengen." Peter Timmermans trok vrijdag aan de bel nadat er de hele week problemen waren met het vervoer voor hun 16-jarige zoon, die een lichamelijke en geestelijke beperking heeft. Hij gaat naar de Daniël de Brouwerschool in Wilp.

Anneke Huiskamp, directrice van de school, baalt van de situatie. "Dit moet zo spoedig mogelijk opgelost worden. Het is erg vervelend voor ons, maar vooral voor de leerlingen en ouders. Het is een rommelige start van het schooljaar, waar niemand blij van wordt."

De directeur van PlusOV, Andreas Noordam, beloofde vrijdag beterschap. "Helaas hebben we een herhaling van vorige week niet kunnen voorkomen. We hebben een probleem met de capaciteit van het aantal busjes, en proberen zoveel mogelijk extra voertuigen in te zetten."

PlusOV is het nieuwe loket dat sinds 1 augustus het bijzonder leerlingenvervoer in Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen regelt.