Volledig scherm
© Ed van Alem

Bijzonder leerlingenvervoer rommeltje tijdens eerste week in Apeldoorn

APELDOORN - De eerste schoolweek is ronduit rommelig verlopen voor leerlingen die gebruik maken van speciaal leerlingenvervoer. Leerlingen die niet zijn opgehaald, elke ochtend op een ander tijdstip of onnodig lang zijn rondgereden.

Sinds 1 augustus dit jaar is PlusOV het loket dat verantwoordelijk is voor het bijzonder leerlingenvervoer in de Stedendriehoek. De overgang is de eerste week in Apeldoorn niet zonder problemen verlopen.

Ouders van de leerlingen zijn verontwaardigd en boos over de manier waarop er deze week met deze groep kinderen is omgegaan. Zo was er een jongen van 16 met een lichamelijke en geestelijke beperking die elke dag vanuit Loenen naar zijn school in Wilp gaat. Op de terugweg kwam het busje langs zijn huis, maar hij moest volgens de planning eerst mee naar Apeldoorn om vervolgens weer naar huis in Loenen te worden gebracht.

Andreas Noordam, directeur bij PlusOV erkent dat er problemen zijn. Sommige routes bleken in de praktijk niet haalbaar, waardoor die op het laatste moment nog helemaal zijn omgegooid. Daardoor werd het een rommeltje.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo