Volledig scherm
Belangstellenden zien de live-beurshandel op het grote bioscoopscherm in Zwolle. © [FOTOBRON]foto Frans Ebeltjes

Bizarre beurshandel in Zwolse bios

ZWOLLE - Een bijzondere demonstratie daghandel (daytrading) op de beurs dinsdagmorgen in de Zwolse Pathé-bioscoop, kreeg onverwacht een bizarre wending vanwege de aanslagen in Brussel.

"Het komt wel eens voor dat de handel in een paar minuten voorbij is, maar hier laten we de catering nog maar eens extra langs komen", aldus Nathalie Nuiten, die samen met daghandelaar en cursusleider Engo Koc vanmorgen een kennismakingsdemonstratie daytrading verzorgde.

Koc geeft in den lande demonstraties via de grote schermen van Pathé. Dat gebeurt live en daarom al direct vanaf acht uur 's morgens. Hij laat zien hoe je als daghandelaar gebruik kunt maken van de door de dag heen constant fluctuerende koersen. Niet van afzonderlijke aandelen, maar van indexen, 'mandjes' dus met daarin de grootste multinationals van een land. Bij de start van zijn handels-demonstratie was Koc nog onwetend van de aanslagen in Brussel. Hij had al gekocht toen het nieuws van de aanslagen zich aandiende. Dat wat alleen maar interessant had moeten worden, veranderde in een spannende live-sessie van ruim 2,5 uur. Zweten voor Koc, die met zijn eigen geld handelde en wegzakte naar een verlies van 25.000 euro. Uiteindelijk werkte de hevige beweging op de beurs toch in zijn voordeel en kon hij afsluiten op 1355 euro in de plus.

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.