Volledig scherm
Frank Maatman. Foto Frans Paalman

Blinde Zwollenaar Frank Maatman morgen in stadion, mét commentator

ZWOLLE - De blinde Zwollenaar Frank Maatman zit zondagmiddag tijdens de wedstrijd PEC-PSV in het IJsseldeltastadion. En er komt een commentator die voor hem een compleet verslag van de wedstrijd verzorgt.

Een en ander is het gevolg van een Twitterbericht, waarin Maatman vorige week pleitte voor een blindentribune bij PEC. Verschillende andere voetbalclubs hebben al voorzieningen voor mensen die blind of slechtziend zijn. Zij kunnen via een koptelefoon een live-verslag volgen.

Positief
PEC Zwolle liet na de oproep van Maatman en een artikel daarover in deze krant al weten positief tegenover het idee te staan. Als gevolg daarvan is de Zwollenaar uitgenodigd om morgen de wedstrijd tegen PSV bij te wonen. Het is voor hem de eerste keer dit seizoen dat hij in het stadion zit; normaliter volgt hij de wedstrijden thuis.

Speciaal
Speciaal voor Maatman wordt de commentator die bij NEC en PSV het verslag voor blinden verzorgt, ingevlogen. "Hartstikke leuk voor mij en voor PEC meteen een goede test. In juni praten we naar aanleiding daarvan dan verder." Hoe het precies in z'n werk gaat weet Maatman nog niet. "Ik denk niet dat hij naast me komt zitten in het stadion. Ik vermoed dat hij op een andere plek zit en dat ik hem via een verbinding kan beluisteren. Ik merk het wel. Ik vind het in elk geval heel mooi dat dit zo positief opgepakt is."