Volledig scherm
De controlestraat aan de Landgoedlaan in Apeldoorn. Hier werden voertuigen nader gecontroleerd. © Politie

Boeteregen bij grote verkeerscontrole Apeldoorn

APELDOORN - Wie donderdagmiddag op de A50 of op de Zutphenseweg in Apeldoorn te hard reed tussen half 4 en middernacht kan een bekeuring thuis verwachten. Voor hen is het nog even afwachten of ze betrapt zijn en hoe hoog de boete wordt. Voertuigen die de politie nader wilde controleren werden doorgestuurd aan de Landgoedlaan. Veel bestuurders hiervan liepen direct tegen de lamp bij de grote verkeerscontrole, gehouden door onder meer de politie en de belastingdienst.

Op zowel de A50 als de Zutphensestraat werden kentekens gescand. De hoogst gemeten snelheid was 194 kilometer per uur.

Aangehouden
Bij de controle is een zogenaamd ‘omgekat’ voertuig aangetroffen. Bij omkatten geeft men een gestolen voertuig een nieuwe identiteit. Auto is in beslag genomen en tegen bestuurder volgt proces-verbaal.
Bij een bestuurder zonder rijbewijs werden dankzij inzet van de drugshond zo’n 20 wikkels harddrugs in een auto aangetroffen, die ook goed verstopt lagen in de auto.
Ook is er een man aangehouden die internationaal gesignaleerd stond op verdenking van drugshandel.

Één bestuurder werd betrapt op rijden onder invloed, deze bestuurder blies op het politiebureau 515 ug/l. De Belastingdienst had 89 ‘hits’, daarvan werd 46 keer beslag gelegd op een voertuig en 15 van deze voertuigen zijn ook direct afgevoerd. Door 21 mensen werd ter plaatse ruim 70.000 euro betaald. Allerlei
Verder heeft de politie zo’n 50 bestuurders bekeurd voor uiteenlopende verkeersovertredingen, waaronder niet handsfree bellen, rijden zonder gordel, het maken van een ‘wheely’, onnodig gebruik vluchtstrook, opgevoerde brommers, geen APK, niet kunnen tonen rijbewijs en/of kentekenbewijs, te losse lading, te gladde banden en een onleesbaar kenteken.  Behalve de politie werkten diverse instanties en afdelingen werkten aan de controle mee, waaronder de Belastingdienst, Douane, RDW, Veilig Verkeer Nederland en de Landelijke Eenheid.