Volledig scherm
De moderne wijkboerderij De Stadshoeve in Stadshagen komt er, maar door een overschreden aanbestedingsbedrag wel later dan gepland. © Digisketch

Bouw Stadshoeve Stadshagen kan van start

ZWOLLE - De bouw van De Stadshoeve, de wijkboerderij voor Stadshagen, kan van start. Vandaag zijn de definitieve contracten tussen Stichting Stadshoeve en de gemeente Zwolle getekend.

Voorzitter Martin Hendriksen van de Stichting Stadshoeve geeft later vandaag een uitgebreide toelichting. "Ik moet nu eerst naar de gemeente om contracten te tekenen", meldt hij enthousiast.

De wijkboerderij had eigenlijk in augustus al geopend moeten worden, maar die planning liep uit door hogere kosten. De aanbesteding bleek 170.000 euro hoger dan gepland. Dat kon in eerste instantie tot 140.000 euro worden teruggebracht. "Maar na onderhandelingen met de aannemer én bezuinigingen op het oorspronkelijke plan, heeft de Stichting het terug kunnen brengen naar 99.000 euro", aldus het college van B en W in een informatienota. Daardoor moet definitief de achtervangfunctie van 100.000 euro worden aangesproken, die in het leven was geroepen om de eerdere mislukte crowdfundingsactie op te vangen.

In totaal betaalt de gemeente Zwolle 523.000 euro voor de wijkboerderij.