Volledig scherm
Brand in Korenbloemstraat in Zwolle. De brandweer had grote moeite om bij het betreffende huis te komen. © AS Media

Brandalarm om vergeten pannetje Korenbloemstraat Zwolle

ZWOLLE - De buren hoorden rond 10.20 uur de brandmelder afgaan en belden de brandweer van Zwolle. Aangekomen op de Korenbloemstraat bleek de oorzaak een vergeten pannetje op het vuur te zijn. Dat veroorzaakte een grote rookontwikkeling. Door de deels fout geparkeerde auto's links en rechts van de straat had de brandweer grote moeite om de woning te bereiken.

Eenmaal aangekomen constateerde de brandweer dat er veel rook in de woning hing. Omdat de bewoner of bewoonster op dat moment niet thuis was moest de brandweer de voordeur forceren. Eenmaal binnen bleek de rookontwikkeling afkomstig van een pannetje op het vuur. De brandweer bracht het pannetje naar buiten en kon erger voorkomen. Er was vooral sprake van roetschade. De bewoner of bewoonster was op dat moment niet thuis maar even de deur uitgegaan om een hondje uit te laten.

Door de geparkeerde auto's links en rechts van de smalle straat had de brandweer grote moeite om bij het huis te komen. Sommige auto's stonden ook niet juist geparkeerd volgens de brandweer, wat het extra moeilijk maakte.. ,,Juist als iedere seconde telt, is het belangrijk dat de brandweer bij een brandend huis kan komen" aldus Jan Wittenberg, voorlichter Brandweer IJsseland.