Volledig scherm
Stadhuis Apeldoorn. Foto Erna Lammers

Brandbrief Anklaar naar gemeenteraad Apeldoorn

APELDOORN - De Anklaar-winkeliers hebben gisteren een brandbrief gestuurd naar de Apeldoornse gemeenteraad.

Die praat donderdag over het conflict rond de bouw van het winkelcentrum.

Het onderwerp op de politieke markt was aanvankelijk voorgesteld als 'niet openbaar'. Daar werd kritisch op gereageerd door onder meer Lokaal Apeldoorn. Nu wordt het onderwerp alsnog in de openbaarheid besproken.

De gemeente is formeel partij in het conflict en de winkeliers willen voorkomen dat de gemeenteraad alleen informatie krijgt van de kant van burgemeester en wethouders.

Kern van het conflict is dat de parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum kleiner wordt dan oorspronkelijk was afgesproken. De winkeliers betogen in de brandbrief dat daarmee wordt gehandeld in strijd met wat de gemeenteraad eerder besloot.

In 2011 werd nog groen licht gegeven voor een garage met 750 parkeerplekken, leggen ze onder meer uit. Het college van B en W heeft nu een nieuwe bouwvergunning afgegeven met 518 plekken. De gemeente hoopt door de aangeleverde parkeercijfers groen licht te krijgen voor het doorgaan van de bouw. De parkeerberekening is echter kloppend gemaakt door een historisch tekort van tweehonderd plekken mee te nemen, klagen de winkeliers.