Volledig scherm
ANP

Bromfietsdieven vluchten voor politie in Apeldoorn

APELDOORN - In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 september heeft de politie dankzij een alerte getuige twee mannen van 27 en 21 uit Deventer op heterdaad kunnen betrappen op diefstal van een bromfiets.

De bestuurder bleek zich bovendien schuldig te maken aan rijden onder invloed op de (gestolen) bromfiets.

Rond 03.45 uur werd de politie gebeld over het duo dat zojuist voor een appartementencomplex aan de Hoofdstraat in Apeldoorn vermoedelijk een bromfiets had gestolen. De getuige had gezien dat de twee aan de bromfiets aan het morrelen waren en hoorde ook een hard geluid; vermoedelijk toen het stuurslot geforceerd werd.

Er was een politieauto vlakbij en al snel hadden de agenten de bewuste bromfiets in het vizier. Toen de politieauto naast de bromfiets ging rijden, terwijl deze over het fietspad reed, ging de bestuurder er vandoor. Vervolgens reed de bestuurder een doodlopend steegje in. Hier stapten de twee mannen van de bromfiets af en probeerden nog te ontkomen door over een schutting te klimmen. Voordat ze dit konden doen, hadden de agenten de twee al te pakken waarna ze direct aangehouden zijn.

De 27-jarige bleek de bestuurder te zijn geweest. Hij blies op het politiebureau 860 ug/l, bijna vier keer zoveel als maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder.

De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en de bromfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.