Volledig scherm
Burgemeester John Berends © Cees Baars

Burgemeester Apeldoorn: vertrouwen in draagvlak voor opvang vluchtelingen

APELDOORN - Burgemeester John Berends heeft 'nog steeds het vertrouwen' in het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen in Apeldoorn. Meer moeite heeft hij met de samenwerking in de azc-klankbordgroep.

Dat laat de Apeldoornse burgervader weten in een brief aan de gemeenteraad, voorafgaand aan de discussie over het Apeldoornse azc en de noodopvang, donderdagavond in de politieke markt.

Vluchtelingenvraagstuk
Volgens Berends zijn er 'zorgpunten', maar zijn de Apeldoornse burgers nog steeds 'actief betrokken' bij het vluchtelingenvraagstuk: ,,Samen worden oplossingen bedacht.''

Zorgpunten zijn er ook over de gang van zaken binnen de klankbordgroep van het toekomstige asielzoekerscentrum aan de Deventerstraat. Dit naar aanleiding van uitlatingen van het Comité Passend Azc, dat ook vertegenwoordigd is in de klankbordgroep.

Andere klankbordleden hebben zich volgens Berends gedistantieerd van die uitlatingen en 'ervaren het comité als tegenwerking'. ,,Mijn inzet is en blijft om in dialoog met alle betrokkenen het in gang gezette proces te vervolgen.''