Volledig scherm
Een Hanzeboog in het klein om de bussen het spoor te laten oversteken. Illustratie Nieuwsbrief Spoorzone Zwolle.

Busbrug, park en straten in Zwolle krijgen naam

ZWOLLE De naam van de nieuw aan te leggen busbrug over het station in Zwolle heeft officieel de naam Busbrug gekregen.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald. Ook een aantal andere straten en een park zijn voorzien van namen.

Zo krijgt de nieuw aangelegde overstroombare brug in de Vreugderijkerwaard de naam Vreugderijkerbrug. In Westenholte is een park aangelegd ten zuiden van de Voorsterweg en ten oosten van de Rozenweg, die in de volksmond al Voorsterpark wordt genoemd. Het collegebesluit heeft die naam nu geformaliseerd.

Daarnaast heeft er in het oostelijke deel van de buurt Breecamp een kleine wijziging plaatsgevonden in de verkaveling. Hierdoor is ook de loop van twee straten opnieuw vastgesteld: zo is de loop van de Van Eedenstraat gewijzigd, die vanaf nu van de Van Disselstraat in westelijke en vervolgens zuidelijke richting loopt. De Van de Heukelstraat loopt voortaan vanaf de Jac P. Thijsselaan in westelijke en vervolgens in noordelijke richting.

Als laatste heeft de toekomstige ontsluitingsweg in Breezicht de naam Laan der Molens gekregen. Deze loopt van de Oude Wetering tot de rotonde Milligerlaan-Stadshagenallee.