Volledig scherm
Buschauffeur Ron Veenhuis uit Dalfsen bracht woensdag gestrande treinreizigers naar Schiphol. foto frank uijlenbroek

Buschauffeur Ron Veenhuis was held van de dag op station Zwolle

DALFSEN/ZWOLLE - Buschauffeur Ron Veenhuizen en zijn collega's waren woensdag de helden van de dag, Een kapotte bovenleiding zorgde ervoor dat honderden reizigers hun treinreis niet konden vervolgen van en naar Zwolle. Tientallen bussen werden ingezet om al die treinforenzen toch nog op hun eindbestemming te krijgen.

Bent u de buschauffeur?", vraagt een passagier aan Ron Veenhuis als hij koffers en tassen uit het bagageruim haalt. "Ja", reageert hij trots. Dat hij pas opvalt ná de reis van Zwolle naar Meppel, deert de Dalfsenaar niet. Van de stress heeft niemand opgelet wie er achter het stuur zat. De buschauffeur uit Dalfsen en zijn collega's waren woensdagavond de helden van de dag. 

De Dalfsenaar reed zelfs een aantal keer op en neer naar Schiphol voor gestrande vakantiegangers. "Je wil niet dat zij hun vliegtuig missen door een kapotte bovenleiding. Gelukkig haalde iedereen zijn of haar vliegtuig."

De directeur van South West Tours zat achter zijn computer toen de telefoon rinkelde. Of hij op kon komen draven. Veenhuis aarzelde geen moment. De laatste jaren rijdt hij alleen nog korte ritten. Schoolreisjes bijvoorbeeld. Dus als hij de kans krijgt...

"Dit zijn de mooiste avonden om te werken." Toen hij om drie uur 's nachts de wekker zette, wist hij: dit wordt een korte nacht. "Dat hoort erbij, toch? Als je het werk leuk vindt om te doen, dan is zo'n korte nacht het meer dan waard. En dankzij mij kunnen al die mensen hun reis verder zetten. Daar doe je het voor."

Reageren: h.dvries@destentor.nl