Volledig scherm
jeroen dubbeldam © anp

'Business as usual' voor Dubbeldam

Een dag na de mislukte online veiling van springpaard Zenith moet Jeroen Dubbeldam 'gewoon' weer aan het werk. De springruiter uit Weerselo, regerend Europees en wereldkampioen, doet vanaf vandaag mee aan de landenwedstrijdfinale in Barcelona.

Dubbeldam komt in actie met Carussuo LS La Silla, de in 2002 geboren hengst. In het Nederlandse team zit ook streekgenoot Gerco Schröder. De Tubbergenaar heeft zijn toppaard Glock's London NOP meegenomen naar de Spaanse stad. De andere springruiters in Oranje zijn Harrie Smolders (Emerald NOP) en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C.

Vandaag staat de eerste kwalificatiewedstrijd op het programma. Vrijdagavond de troostfinale en zaterdag de finale, waarin de beste acht landen de strijd aangaan.

De landenwedstrijdenfinale in Barcelona is de afsluiting van het buitenseizoen voor de springruiters. Als nummer 1 van de West-Europese divisie gaat het team van bondscoach Rob Ehrens als een van de favorieten van start in de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup. 

In Barcelona komen in totaal achttien landen aan start, die zich via de verschillende leagues wereldwijd plaatsten. Deze gaan donderdagmiddag vanaf 16 uur van start in de eerste manche van de finale. De beste acht landen gaan door naar de finale op zaterdagavond op de Real Club de Polo in Barcelona. De troostfinale is vrijdagavond en bepaalt welke landen op de plaatsen 9 tot en met 18 eindigen.

Nederland won de finale in 2014 en eindigde vorig jaar op de derde plaats.