Volledig scherm
De getroffen woning in Zwolle. © GinoPress

Buurt schrikt op van woningbrand Zwolle

ZWOLLE - De middag na de woningbrand in de Prinses Marijkestraat in Zwolle doet de politie nog onderzoek in het huis. Enkele buurtbewoners staan voor de getroffen twee-onder-een-kapwoning, die er op het eerste gezicht goed vanaf lijkt te zijn gekomen.

Ze bespreken het nachtelijk tumult, waarbij ook buren halsoverkop hun huis moesten verlaten. De één dacht dat er inbrekers waren, omdat er iemand met een zaklamp naar binnen scheen. Het bleken agenten. De ander, een oudere dame die de kap deelt met het getroffen stel, werd rond twee uur gewekt door hulpdiensten. Ze is 'een beetje doof' en had daarom niets meegekregen van de brand een deur verderop. "Het eerste wat ik riep was 'waar is m'n gehoorapparaat?'." Een paar tellen later stond ze op straat. Haar huis is zonder schade gebleven.

Anders is dat voor de plek waar even daarvoor door nog onbekende oorzaak de korte, maar heftige brand ontstond. Al lijkt er vanaf de straat weinig aan de hand met de woning in de wijk Veerallee, alleen een gesneuveld zijruitje verraadt dat hier in de nacht van zaterdag op zondag wat gebeurd is. Tot je door de voordeur naar binnen kijkt. De vlammen, rook en het bluswater hebben hun sporen nagelaten. De bewoners, een echtpaar van middelbare leeftijd, zijn niet thuis. De vrouw is 's nachts per ambulance naar het ziekenhuis gebracht in verband met de vele hoeveelheid rook die ze ingeademd had.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
RUST
0-0
FeyenoordFEY
away logo