Volledig scherm
De gevel van café De Zon raakte bij de brand flink beschadigd. Foto Matthijs Oppenhuizen

Café de Zon in Apeldoorn weer open na brand

APELDOORN - Café de Zon in Apeldoorn opent vanavond (donderdag) om 19.00 uur de deuren weer. Het café aan de Arnhemseweg is sinds begin augustus dicht geweest nadat brand was gesticht aan de gevel.

De schade bleef beperkt, maar toch heeft het bijna twee maanden geduurd voordat er weer gefeest kan worden.

In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 augustus heeft iemand geprobeerd brand te stichten bij de gevel van het pand. Op camerabeelden is te zien hoe een man in witte kleding een tas voor de deur legt en in brand steekt. In de tas zaten twee gasflessen. De politie heeft de twee gasflessen naderhand onderzocht maar er is nog niemand aangehouden voor de brandstichting. Mensen die boven het café wonen konden op tijd wegkomen. Mede dankzij een buurtbewoner werd de brand snel geblust.

Eigenaar Van der Loo heeft nog nauw contact met de politie. "Ik tast in het duister, ik heb geen idee wie hierbij betrokken is. Het is ook wel spannend om weer open te gaan, we weten ook niet goed wat we ermee aan moeten. Zodra ons iets opvalt, bellen we de politie."

Volgens Van der Loo is het niet ideaal dat het café zo lang dicht is geweest. "We zaten midden in de bouwvak, dus het duurde even voor we een aannemer hadden gevonden. Ook de geluidswerende ramen hebben lang op zich laten wachten. Maar nu zijn we zover en kunnen de deuren weer open. De loop moet er weer een beetje inkomen, maar de vaste klanten hebben allemaal een telefoontje gehad dat we weer open gaan."