Volledig scherm
MBO uitblinker Caglayan Sahan

Caglayan Sahan is uitblinker voor Aventus

Voor Aventus, mbo-school in Apeldoorn, Deventer en Zutphen doet Caglayan Sahan, derdejaars studente Verpleegkunde mee aan de jaarlijkse landelijke mbo- uitblinkerverkiezing 2016.

42 bijzondere mbo-studenten uit heel Nederland gaan met elkaar de strijd aan om de nieuwe landelijke ambassadeur te worden voor het mbo. Een jaar lang zal deze student het mbo vertegenwoordigen op verschillende landelijke en regionale podia.

Vanaf 5 september kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet via de website ditismbo.nl. Caglayan Sahan is een derdejaars studente Verpleegkunde die een bijzondere stage heeft gedaan in het Universiteitsziekenhuis van Münster, Duitsland. Het is haar gelukt om in korte tijd taal- en cultuurverschillen te overbruggen met haar Duitse collega's en patiënten.

Caglayan zet zich ook in om het stage-uitwisselingsproject met Duitsland aantrekkelijker te maken voor andere studenten en is contactpersoon voor de Euregio. Zo coacht ze op dit moment een aantal Nederlandse studenten die van plan zijn naar Duitsland te gaan voor een stage.

Stemmen op Caglayan voor de landelijke top 10 via ditismbo.nl kan tot 9 november. In de finale moeten de kandidaten op verschillende fronten laten zien dat ze een goed ambassadeur kunnen zijn voor het mbo. Ze gaan in gesprek met een landelijke jury, moeten campagne voeren voor hun eigen kandidatuur en zoveel als mogelijk stemmen genereren in de landelijke verkiezing.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 24 november.