Volledig scherm
Campingeigenaren Caitwickerzand krijgen een 2 meter hoog hek vlak langs hun bungalows, die juist verhuurd worden omdat het midden in de natuur ligt. Foto: Maarten Sprangh

Campingeigenaren willen andere oplossing voor hoog hek langs Caitwickerzand

NIEUW-MILLIGEN - Tot rust komen midden op de Veluwe, in de bossen en zo de natuur in. Daar staat Camping Caitwickerzand om bekend, volgens eigenaren Bert en Yvonne Lenderink. Maar met de plannen voor het ophogen van een wildkerend raster, gaat volgens de eigenaren juist die eigenschap van de camping verloren.

Yvonne Lenderink: "We snappen dat het hek er moet komen, dat is het hele punt ook niet. Maar we zouden graag een andere oplossing zien, zodat onze gasten straks niet tegen een hek aankijken op vijf tot tien meter afstand van de bungalow. Daarmee gaat het hele idee van vrijheid, in de natuur verloren. Wij zijn bang voor inkomstenderving daardoor."

Oorzaak
De noodzaak voor het ophogen van het hek kent twee oorzaken. Het maakt deel uit van de voorbereiding op het bouwen van twee nieuwe ecoducten op de Veluwe. Daarnaast is het verhogen van het hek nodig om land van de buurman van de camping te beschermen tegen schade door herten en reeën.

Oplossing
De campingeigenaren dienden een bezwaar in bij de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Apeldoorn. Die komt volgende week met een advies richting het college van burgemeester en wethouders, dat het plan voor de bouw van het hek nog moet goedkeuren.

Zowel Staatsbosbeheer als de campingeigenaren hebben aangegeven samen alsnog naar een oplossing te willen zoeken. Daarvoor komen ze volgende week samen.