Volledig scherm
Carmen van de Beek. Foto: Eigen foto

Carmen beste ZomerOndernemer van Zwolle en omgeving

ZWOLLE/HEERDE - Carmen van de Beek (17) is met haar bedrijf CarmenConnect vrijdagavond verkozen tot beste ZomerOndernemer van Zwolle en omgeving.

Zij mag in oktober naar de landelijke finale in Rotterdam, waar dertien jonge ondernemers strijden om de Nederlandse titel. "Daar ben ik naar toe aan het werken. En dat is heel wat intensiever dan de verkiezing in Zwolle'', zegt de Heerdense havo-scholiere, die al stilletjes droomt van deelname aan de Europese verkiezing in Letland in 2017.

Bemiddeling
CarmenConnect is een bedrijfje dat bemiddelt in bijbaantjes voor jongeren, bijvoorbeeld in een supermarkt of een restaurant. Jongeren tot 22 jaar kunnen zich op de site van CarmenConnect inschrijven en bedrijven kunnen er hun vacatures melden.

Carmen van de Beek was in Zwolle een van de deelnemers aan het project ZomerOndernemer 2016 van The New Entrepreneur, een stichting die jonge ondernemers stimuleert bij het opzetten van een eigen bedrijf.

'Gedreven persoon'
In Zwolle streden 25 ondernemers om de titel. "Ik ben hartstikke blij dat ik gewonnen heb'', zegt Carmen. "Ik heb er ook veel tijd ingestoken, ik ben er heel intensief mee bezig geweest.'' Dat waardeerde de jury, die Carmen betitelde als "een gedreven persoon'' en als "een echte ondernemer''. Ook het feit dat jongeren met een rugzakje een deel van haar doelgroep vormen, gold als pluspunt.

CarmenConnect is een bedrijf dat nog in de kinderschoenen staat. Tien inschrijvingen zijn er en één vacature van een bedrijf. Maar Carmen timmert wel aan de weg en is in gesprek met verschillende bedrijven, waaronder McDonalds. "Ik verwacht binnenkort veel meer vacatures op de site te hebben'', aldus Carmen.