Volledig scherm
© Ronald Westerhuis

CDA Zwolle steunt komst beeld Westerhuis naar Broerenkwartier

ZWOLLE - De CDA-fractie in de Zwolse gemeenteraad steunt de plannen om het beeld Liquid van Ronald Westerhuis een plek te geven in het Broerenkwartier.

Raadslid Leo Elfers denkt dat het gebied rondom de Broerenstraat, Achter de Broeren en de Klokkensteeg 'in de toekomst veel aandacht zal vragen van ondernemers en gemeentebestuur'. 'Die zal grotendeels gericht zijn op economische aspecten", schrijft Elfers aan het college van B en W. "Daarnaast zal het beeld en de aanblik van dit bijzondere stukje Zwolle ook veel betrokkenheid en interesse vragen."

Vergunning
Elfers wil van het college weten of die genegen is de plannen te onderzoeken en in overleg met de kunstenaar kan kijken of het beeld inderdaad naar Zwolle kan komen. Elfers oppert ook de mogelijkheid om het beeld onder een, al dan niet tijdelijke, vergunning op korte termijn een plek kan krijgen in het gebied.

Luchtbellen
Westerhuis ontwierp en vervaardigde het twaalf meter hoge kunstwerk voor Lowlands, waar het als een 'ideaal afspreekpunt' moest dienen. Het is opgetrokken uit staal en roestvrij staal. In twaalf ronde uitsparingen zijn lichtelementen geplaatst, die in een bepaald ritme aan- en uitgaan, de illusie wekkend van luchtbellen die uiteen spatten.

Volledig scherm
Het beeld Liquid op Lowlands 2016 © Gerben Westerman