Volledig scherm

CDA Zwolle zet vraagtekens bij inbreiding binnenstad

ZWOLLE - De CDA-fractie in Zwolle wil graag meer helderheid over de realisatie van 60 onzelfstandige woonruimten in de binnenstad van Zwolle.

De fractie stelt vragen over de wooneenheden die in de Goudsteeg en Bloemendalstraat zouden moeten komen, naar aanleiding van 'verontruste geluiden van buurtbewoners'.

Leo Elfers vraagt namens de fractie wat de invulling van die appartmenten exact inhoudt. "Een vorm van begeleid wonen of studentenhuisvesting kan immers van invloed zijn op het woongenot en de leefbaarheid van de omgeving", aldus Elfers. "Daarbij vindt het CDA dat vooral bij de inrichting van dit stukje van de oude binnenstad zorgvuldig moet worden gekeken naar de invulling en doelmatigheid."

Toekomstvisie 2030

In het verlengde daarvan vindt het CDA dat de ambitieus opgestarte activiteiten rond de toekomstvisie 2030 van de Zwolse binnenstad hier kaders voor zou moeten bieden. De partij heeft het college al eerder opgeroepen hier vaart mee te maken door het bespreekbaar te maken in de gemeenteraad. "Vooralsnog blijft dit achterwege", stelt de partij.