Volledig scherm
Station Zwolle. Foto: Google Streetview

Cel na mishandelen NS-medewerker op station Zwolle

ZWOLLE - Voor het mishandelen en bedreigen van NS-medewerkers op het station van Zwolle is donderdag een man veroordeeld tot vijf maanden cel.

De strafeis van het Openbaar Ministerie (OM) was aanzienlijk hoger.

De 34-jarige Lenneard L. liep op 7 juni via de stationstunnel richting het centrum. Een opsporingsambtenaar van de NS vroeg hem zijn treinkaartje te tonen. Eerder die maand waren de poortjes die het station afsluiten al deels dichtgegaan. L. liep gepikeerd verder: hij was helemaal niet van plan met de trein te gaan.

Worsteling
Toen ook een tweede medewerker hem aansprak, liep het uit op een worsteling. Een NS-medewerker brak daarbij een tand. De rechtbank in Zwolle achtte bewezen dat L. personeel van de Nederlandse Spoorwegen mishandeld, bedreigd en beledigd heeft. Dit leidt niet alleen tot gevoelens van angst en onveiligheid bij het personeel maar ook bij reizigers op het station, aldus het vonnis.

L. liep nog in een proeftijd van een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Die moet hij nu ook uitzitten. Het OM had twaalf maanden cel waarvan drie voorwaardelijk geëist.