Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf geëist na massale knokpartij in Apeldoorn

APELDOORN - De officier van justitie heeft in de Arnhemse rechtbank drie maanden cel geëist tegen K.G. (23) uit Apeldoorn. De van oorsprong Poolse man raakte in juni 2013, samen met 10 landgenoten, verzeild in een grote vechtpartij in Apeldoorn. Een aantal mensen raakte daarbij zwaargewond.

G. verklaarde tijdens de zitting dat hij die avond op stap was met een grote groep vrienden en collega's. Allemaal mannen uit dezelfde regio in Polen, die destijds in Nederland waren voor werk. De groep vierde een feestje in café Lekker Ding, een kroeg die specifiek Poolse mensen verwelkomde.

Volgens de café-eigenaar waren G. en zijn kompanen de hele avond al vervelend. De eigenaar had er uiteindelijk genoeg van en zette de groep buiten.

Na korte tijd kwamen drie mannen terug en ontstond er ruzie. De werknemers van Lekker Ding wisten de heren weer naar buiten te werken, maar toen de café-eigenaar en zijn zoon weer naar buiten liepen, stond er volgens hen een aanzienlijk grotere groep Polen voor de deur. Verschillende getuigen verklaarden dat het toen rap escaleerde.

G. zei tijdens de zitting dat hij niemand heeft geslagen. In eerste instantie zei hij dat hij helemaal niet bij de vechtpartij betrokken was geweest. Maar op dit verhaal kwam hij terug toen de voorzitter van de rechtbank hem confronteerde met zijn uitspraken bij de politie. Daar zei hij namelijk dat hij zich wel degelijk in de vechtpartij had gemengd en ook nog een ruit had vernield.

Anderen verdachten voor deze vechtpartij komen later nog voor de rechter.