Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Celstraf voor Apeldoorner die van scootmobiel wapen maakte

APELDOORN - De rechtbank heeft vandaag een 34-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden voor onder andere mishandeling van twee politieagenten en twee diefstallen.

De Apeldoorner heeft bij de mishandeling van de twee politieagenten zijn scootmobiel als wapen gebruikt. Hij reed met zijn scootmobiel tegen de politieagenten aan. De rechtbank neemt het de man ernstig kwalijk dat hij de politieagenten belemmerde in hun werk en hen daarbij letsel heeft bezorgd.

Naast de mishandeling heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan een poging tot auto-inbraak waarbij de auto beschadigd werd en twee diefstallen. Dit soort feiten zorgen voor veel kosten en overlast bij de slachtoffers, aldus de rechtbank. "De Apeldoorner trok zich van dit alles niets aan."

Hoewel de rechtbank het noodzakelijk vond dat de man een behandeling om herhaling te voorkomen onderging, bleek tijdens de zitting dat hij daar niet aan mee wilde werken. Een kale afstraffing was daarom volgens de rechtbank de enige reële optie.

De rechtbank realiseert zich dat de straf die zij oplegt lager is dan de eis van de officier van justitie. Deze eiste namelijk dat de man tien maanden de cel in gaat. De reden van dit verschil is onder andere het rapport waaruit blijkt dat de feiten in minder mate aan de man kunnen worden toegerekend. Daarnaast is de rechtbank van mening dat een gevangenisstraf van zeven maanden passend is voor de straffende feiten die man heeft begaan.

De Apeldoorner moet aan drie slachtoffers een schadevergoeding van in totaal 1122,14 euro betalen.