Volledig scherm
Hulpverleners ter plekke bij het ongeval op de A1. Foto: AS Media

Chauffeur gewond bij ongeval met vrachtwagen op A1

APELDOORN - Op de A1 ter hoogte van Beekbergen is een vrachtwagen door onbekende oorzaak van de weggeraakt en bijna gekanteld. De chauffeur raakte bij dit ongeval gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het ongeval zorgde donderdagmorgen enige tijd voor 8 km file. Het was het tweede ernstige ongeval met een vrachtwagen in de regio op deze morgen. Eerder kantelde enige kilometers verderop op de A50 een vrachtwagen met pinda's.

De vrachtwagenchauffeur is door nog onbekende oorzaak met zijn vrachtwagen van de weg geraakt. Brandweer, ambulance en een traumahelikopter waren ter plaatse om hulp te verlenen. De weg richting Amersfoort werd afgesloten vanwege de hulpverlening. De traumahelikopter landde op de A1. Het verkeer richting Amersfoort werd omgeleid via Arnhem-Utrecht.

Bekeuringen voor rood kruis
De politie heeft 'tientallen weggebruikers' bekeurd voor het negeren van rode kruizen boven de weg, die aanstonden ten tijde van de ongevallen met vrachtwagens. Ook waren er mensen die over de vluchtstrook gingen rijden. "Het is asociaal en gevaarlijk om rode kruizen te negeren en over de vluchtstrook te rijden. Ten eerste zijn de rode kruizen er om de veiligheid van andere hulpdiensten te waarborgen. De vluchtstrook is voor mensen met pech en voor de hulpdiensten", zo stelt de politie Apeldoorn. Over de vluchtstrook rijden en het rode kruis negeren valt onder de 'hufter overtreding' waarvan de hoogte van de boete wordt bepaald door de officier van justitie.