Volledig scherm
Chauffeurs vinden de toestand op het Zwolse busstation onhoudbaar. Foto Frans Paalman

Chauffeurs eisen veilig busstation Zwolle

ZWOLLE - De situatie op het busstation in Zwolle is zo onveilig, dat er volgens buschauffeurs van Syntus gelijk maatregelen moeten worden genomen. Een deel daarvan is sinds gisteren in overleg met het management van Syntus al gerealiseerd.

Er worden extra toezichthouders ingezet, om de veiligheid van de passagiers en chauffeurs te verbeteren. Dat laat Henry Hulleman, voorzitter van de Ondernemingsraad Syntus Midden-Overijssel in een verklaring weten. "Hoewel onze collega's hun uiterste best doen om zo veilig mogelijk te werken, kunnen de chauffeurs de veiligheid op het station niet langer garanderen", stelt Hulleman. "De druk op chauffeurs is enorm om zonder kleerscheuren het station uit te rijden."

Om de situatie weer veilig te krijgen, willen de chauffeurs meer dan alleen extra toezichthouders. De Ondernemingsraad eist namelijk dat buslijn 9, die via het Deltion College rijdt, binnen de kortst mogelijke termijn vertrekt vanaf de zuidkant van het treinstation. "Op deze manier willen wij de veiligheid terugbrengen op het station en de druk op de chauffeurs verlichten", verklaart Hulleman.

De vervoerder besefte in de loop van afgelopen week dat er wat gedaan moest worden aan de situatie. "Het werd gedurende de werkweek binnen de organisatie duidelijk dat we op een korte termijn naar een oplossing moeten zoeken", licht Syntus-woordvoerder Hanneke Ruiter toe.

Dat de chauffeurs maatregelen eisen, neemt de busvervoerder zeer serieus. "Ons personeel is belangrijk. We gaan binnenkort met de diverse partijen, zoals de gemeente en provincie, om tafel om over een oplossing te praten. Maandagochtend gaan we ook al met diverse partijen de situatie op het station bekijken."