Volledig scherm
Aventus © Taina Monteiro

Computer werkt niet: geen rooster bij Aventus

Enkele honderden eerstejaars leerlingen van mbo-school Aventus in Apeldoorn hebben dinsdag te maken gehad met een computerstoring, waardoor ze hun lesrooster niet kregen.

Dat leidde tot enige paniek. Leerlingen wisten niet hoe laat ze op school werden verwacht en waar ze naartoe gingen. De telefonistes van Aventus werden platgebeld met tientallen telefoontjes van leerlingen met vragen. Sommige leerlingen kregen zelfs het advies maar thuis te blijven.

"We hebben een nieuw computerprogramma dat roosters maakt, maar dat werkte niet goed, waardoor de roosters niet zichtbaar waren op de app van de school en op de trajectplanner," legt woordvoerder Erick van Schaik uit. "We vinden het heel vervelend, onze excuses daarvoor. Zo'n nieuw programma had misschien meer en eerder getest moeten worden. Maar alles werkt weer. Sinds half elf is alle informatie zichtbaar en beschikbaar."

Als leerlingen hun lesroosters desondanks niet kunnen vinden, adviseert de school om telefonisch hulp te vragen bij een van de mensen van het studenteninformatiepunt.

Op dinsdag gingen alleen eerstejaars leerlingen naar school voor een introductie, plus tweedejaars leerlingen die een programma voor de eerstejaars moesten opzetten. Alle andere leerlingen van Aventus beginnen woensdag.