Volledig scherm
© Streetview

Coureur Wouter Hollegien overlijdt drie weken na crash op TT-circuit Assen

ASSEN - De motorcoureur Wouter Hollegien is overleden aan zijn verwondingen die hij opliep na een crash op het TT-circuit van Assen op 16 juli. 2 augustus, de dag van zijn overlijden, was hij juist ontslagen uit het ziekenhuis om bij revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle te herstellen. 

Op de website Racesport.nl plaatste de familie en Wouter's team Power91Racing uit Wijhe het volgende:

'Op 16 juli jongstleden is Wouter tijdens een training voor de Open Wegrace Cup Sportcup 600 hard ten val gekomen in de Geert Timmer bocht op het TT Circuit van Assen. Vanwege ernstige fracturen in zijn bekken en elleboog is hij, eerst in Assen en later in Zwolle, behandeld in het ziekenhuis. Op 2 augustus mocht hij naar revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle om te beginnen aan zijn revalidatieproces. Wouter was, zoals altijd, vol goede moed om snel volledig te herstellen, maar helaas heeft hij die middag een een zware longembolie gekregen. Er waren teveel bloedpropjes ontstaan in zijn lichaam en ondanks snel ingrijpen van de medische staf is dit Wouter helaas fataal geworden.'

Opleiding
De 25-jarige Hollegien studeerde op het Deltion College in Zwolle, nadat hij was geslaagd aan het Carmel College in Raalte.