Volledig scherm

Dag en nacht hamburgers eten in Zwolle

ZWOLLE - Nooit meer een moment zonder hamburgers in het weekeinde. De McDonalds in Zwolle-Noord (bij de Ceintuurbaan) is vanaf 12 augustus dag en nacht open in het weekeinde.

De nieuwe openingstijden - aaneengesloten van vrijdagochtend 7.00 uur tot zondagnacht 02.00 uur - zijn mogelijk vanwege de vrijstelling van de horecatijden die in Zwolle is ingevoerd. Horecagelegenheden mogen voortaan zelf bepalen hoe laat ze dicht gaan. Dat geldt voor de hele stad.

Volgens Sjoerd-Jan Feenstra van McDonalds gaat het bij de vestiging in Zwolle-Noord om een proef die voorlopig een half jaar duurt. Nu sluit het restaurant om 01.00 uur 's nachts en is de McDrive tot 04.00 uur open. In de nieuwe situatie gaat het restaurant nog steeds om 01.00 uur dicht maar blijft de McDrive bemand tot het restaurant 's ochtends weer open gaat.

Het filiaal in de Zwolse binnenstad is vanaf 20 augustus in de nacht van zaterdag op zondag tot 6 uur open. Nu is dat nog tot 5 uur. De fastfoodketen kijkt de komende maanden of dit in een behoefte voorziet.