Volledig scherm

De Fundatie opent foto-expo in Gebouw X Windesheim

ZWOLLE -  Zwolle In de entreehal van gebouw X op de Campus van Hogeschool Windesheim in Zwolle presenteert Museum De Fundatie onder de titel 'Double Exposure - Black & White Negatitives' vanaf 8 september een serie fotowerken van Herb Alfonso en Gerard Rouw.

Speciaal voor deze dubbeltentoonstelling op locatie gingen de beide Zwolse fotografen een experiment aan.

De serie bestaat uit 22 werken, waarbij steeds twee opnames in zwart-wit, één van elke fotograaf, over elkaar heen zijn afgedrukt. Ze gebruikten daarvoor stapels 'verloren beelden' uit hun archieven. De resultaten waren onvoorspelbaar. Daarmee is de tentoonstelling in de eerste plaats een ode aan het toeval.

De Fundatie vindt het Gebouw X - dat in 2011 door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) werd uitgeroepen tot gebouw van het jaar - een uitstekende plek om studenten, bezoekers en medewerkers laagdrempelig en 'dicht bij huis' met beeldende kunst in aanraking te brengen.

Naast diverse exposities in en rond het Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis organiseert het museum onder de noemer FUNDATIEfusions een reeks compacte presentaties van hoog niveau op openbare plekken.

De tentoonstelling in gebouw X is te zien tot en met 17 februari 2017