Volledig scherm
© Thinkstock

Debuut voor rollatorlopers tijdens Asselse 2 mijl in Apeldoorn

APELDOORN - De Asselse 2 mijl heeft er een nieuwe afstand bij, de 0,2 mijl, voor mensen met een rollator. Iedereen die dagelijks afhankelijk is van een rollator, mag mee doen aan de Rollatorloop tijdens de Asselse 2 mijl op 7 oktober.

Initiatiefnemer John Kampkuiper vertelt over het ontstaan van de Rollatorloop. "Ik liep er al een tijdje mee rond in mijn hoofd, ik heb het van iemand anders gehoord. Met Marjo Elskamp heb ik het er vervolgens over gehad, zij was ook enthousiast vanuit haar werk bij Zorggroep Apeldoorn. Zij heeft het uiteindelijk in de groep gegooid bij de organisatie van de Asselse 2 mijl."

Volgens Kampkuiper is vooral het meedoen belangrijk. "Er zitten twee gedachten achter de rollatorloop. Ouderen mogen wat mij betreft wat meer bewegen, dat is denk ik heel goed voor ze. Maar net zo belangrijk is dat ouderen uit de eenzaamheid worden getrokken. Ik hoop echt dat de mensen zo samen een stukje gaan lopen, maar dat ook na de 0,2 mijl mensen nog eens samen afspreken voor een blokje om."

Rollatorlopers kunnen zich al aanmelden voor de afstand. Ze lopen over de Asselsestraat een afstand van 160 meter de ene kant op, en 160 meter weer de andere kant op. Opgeven kan via asselse2mijl.nl Lopers die van te voren nog even willen oefenen, kunnen dat bij de organisatie aangeven.