Volledig scherm
Foto: Joost Jansen

Deelnemersrecord voor MBO Bruisdag in Zwolle

ZWOLLE - De MBO Bruisdag, de introductiedag voor leerlingen van het mbo, is woensdag van start gegaan met 3.500 deelnemers en dat is duizend meer dan vier jaar geleden. Dat maakt de organisatie van de MBO Bruisdag bekend.

Tijdens de introductiedag leren studenten kennismaken met elkaar, de docenten en de stad Zwolle. De MBO Bruisdag komt tot stand door samenwerking tussen Buro Ruis en de vier Zwolse mbo-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle en CIBAP.

De dag bestaat uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond maken de mbo-leerlingen kennis met alle facetten van de stad. Het programma biedt voor ieder wat wils met onder andere improvisatie cabaretgroep Op Sterk Water in Theater De Spiegel, muziektheater Herman In Een Bakje Geitenkwark in Odeon, De Grote Karaoke Show in Hedon, een videoclip-expositie in het Fraterhuis, het preventieplein van de Brandweer (compleet met rookkamer en simulator) en buitenactiviteiten als de Blob Jump, een klimmuur en een stormbaan.

Vervolgens kunnen mbo-leerlingen tijdens Relax In The City lekker ontspannen, bijvoorbeeld op de eigengemaakte pop-up Bruisbeach waar ze kunnen suppen, kanoën of genieten van een lekkere smoothie. Daarnaast kunnen nieuwe mbo-leerlingen alvast een rijles nemen van Van Buuren op het Grote Kerkplein en is de theatergroep De Italianen aanwezig om het geheel te voorzien van een exotisch tintje. De dag wordt afgesloten met een afterparty in Café Bommel.

De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, het samenwerkingsverband van de 8 Zwolse Onderwijsinstellingen, Gemeente Zwolle, Zwolse Theaters en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.