Volledig scherm
© Thinkstock

Demonstratie in Zwolle tegen TTIP

ZWOLLE - Zaterdag 8 oktober houdt 'Zwolle tegen TTIP' een demonstratie in de binnenstad van Zwolle. Er zal worden gedemonstreerd tegen handelsverdragen zoals TTIP, CETA en TiSA.

Het protest start om 13.00 uur in het Ter Pelkwijkpark en zal na ruim een uur daar ook weer eindigen.

Bedreiging
"Even leek het erop dat TTIP van de baan was: maar de onderhandelingen gaan toch door. Tijd voor een nieuwe Zwolse demonstratie", aldus mede-organisator John Oosterman. "Bovendien zijn nog steeds onvoldoende mensen bekend met de impact van foute handelsverdragen op onze portemonnee, gezondheid en arbeidsleven. Daarnaast vormen ze een bedreiging voor onze democratie omdat steeds vaker blijkt dat de gekozen regering in Nederland door de verdragen geen baas in eigen land meer is."

Groeispurt
Het verzet in Nederland is nog bescheiden in vergelijking met de omringende landen maar is bezig met een groeispurt. In de afgelopen weken zijn er forse protesten geweest in Duitsland en Brussel. Op 22 oktober is er een landelijke demonstratie op het Museumplein. 'Dit actiemoment is cruciaal omdat de EU op 27 oktober zal instemmen met het CETA verdrag en Nederland daarom nog één keer haar stem kan laten horen', aldus de actiegroep.

John Oosterman: "We rekenen op een hogere opkomst dan de eerste editie. Maar mocht je echt niet kunnen, stel je dan in ieder geval op de hoogte van de gevolgen en google eens op TTIP, CETA, ISDS of TiSA-leaks."

'Zwolle tegen TTIP' zet zich in voor een voorlichting en bewustwording over handelsverdragen. En organiseert dit najaar een aantal evenementen: bezoek daarvoor de facebookpagina van 'Zwolle tegen TTIP'