Volledig scherm
De Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn © Google streetview

Derde straatroof onder spoorviaduct in Apeldoorn

APELDOORN - De straatroof van afgelopen weekeinde is de derde die onder het spoorviaduct in de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn is gepleegd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een vrouw hier rond kwart voor twee beroofd door twee mannen. Zij bedreigden haar met een vuurwapen of een nepwapen, en gingen er lopend met haar tas vandoor.

November en december
In november en december 2015 werden onder dit viaduct twee mannen belaagd. Beiden 's nachts, rond half drie. De eerste werd bewusteloos geslagen door drie personen die zijn telefoon stalen. De tweede werd door drie tot vier mannen aangevallen, maar hij verzette zich zo dat zij opgaven.

Daders hiervoor zijn nooit gepakt, de politieonderzoeken liggen nu dan ook stil. Ondanks onder meer aandacht in tv-programma Opsporing Verzocht voor deze twee straatroven.

Verband
Of de straatroof van afgelopen weekeinde in deze 'serie' past, kan de politie mede daardoor niet zeggen. Maar erg waarschijnlijk is het volgens de politie niet, omdat er toch best veel tijd tussen zit. Bovendien kwam er in dit geval geen geweld aan te pas. De politie wil niet te snel conclusies trekken, al wordt altijd gekeken of er verbanden te ontdekken zijn.

Signalement
De twee daders van afgelopen weekeinde zijn 20 tot 25 jaar oud en lichtgetint. Een van hen is rond de 1.75 meter lang, heeft een slank postuur en droeg een grijs vest en donkere broek. De ander is 1.85 meter lang, breed en sportief, en droeg een donkere jas met capuchon. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie via tel. 0900-8844 of www.politie.nl