Volledig scherm
© UWV

Deurwaarder helpt Apeldoornse jongeren aan baan

APELDOORN - Apeldoornse jongeren die moeite hebben met het vinden van een baan na hun opleiding, krijgen hulp uit onverwachte hoek. Deurwaarder Flanderijn wil ze aan een baan helpen.

Volgens het bedrijf is een groeiende groep jongvolwassenen met een opleiding op MBO-, HBO- of WO-niveau die mede door de economische crisis moeite heeft om werk te vinden dat past bij hun opleiding. Dit probleem is veel groter dan geregistreerd: een deel van deze jongeren heeft weliswaar werk, maar het zijn vaak laag betaalde parttime banen die niet aansluiten op hun opleidingsniveau. Mede hierdoor is deze groep extra gevoelig voor schulden omdat ze al met een studieschuld de arbeidsmarkt betreden. Flanderijn wil deze jongeren letterlijk een boost geven: door middel van The Boost, een trainingsprogramma van 12 weken, worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Jongeren uit Apeldoorn tussen de 20 en 30 jaar die minimaal een half jaar werkloos zijn, of wel werk hebben maar geen baan die aansluit op hun studie of opleidingsniveau, kunnen zich nog tot en met 19 september aanmelden.