Volledig scherm
© Google streetview

Deventerstraat in Apeldoorn afgesloten voor werkzaamheden

APELDOORN - De wegwerkzaamheden aan de Deventerstraat in Apeldoorn zijn weer begonnen. Het gaat om het deel tussen de Balustrade en De Tol.

De werkzaamheden waren uitgesteld, omdat het wegdek er slechter aan toe was dan gedacht. Daardoor moet meer asfalt worden vervangen en dat kost meer voorbereidingstijd.

De aannemer is al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden aan de Laan van Zevenhuizen. Hiervoor hoeft de weg niet te worden afgesloten.

Op maandag 4 juli beginnen de werkzaamheden op het kruispunt met de Laan van Zevenhuizen en een deel van de Laan van Zevenhuizen. Zowel overdag als 's nachts wordt hier gewerkt. In de nacht wordt het kruispunt dan afgesloten. Er wordt dan asfalt vervangen en een compleet nieuwe installatie voor stoplichten geplaatst. Dit duurt uiterlijk tot zondag 17 juli, zegt de gemeente.

In diezelfde periode wordt de rotonde op de kruising Deventerstraat / Balustrade voorzien van nieuw asfalt. Dat gebeurt 's nachts en moet ook 17 juli klaar zijn.

Na de bouwvak wordt het weggedeelte van de Deventerstraat tussen het kruispunt met de Laan van Zevenhuizen en de rotonde met de Balustrade onder handen genomen. Dat is vermoedelijk vanaf 22 augustus. De weg wordt dan afgesloten voor doorgaand verkeer, voor naar verwachting drie weken.

Het weggedeelte tussen de Laan van Zevenhuizen en De Tol wordt als laatste aangepakt. Dat duurt waarschijnlijk zes weken.

Volgens de gemeente zijn woningen en bedrijven in principe bereikbaar voor bewoners en ondernemers tijdens de werkzaamheden. Maar in enkele gevallen kunnen ook zij niet bij hun huis of bedrijf komen.

De gemeente organiseert vandaag (dinsdag) om 19.30 uur in het stadhuis een informatieavond over de werkzaamheden.