Volledig scherm
© Thinkstock

Dialoog over duurzame energie in Apeldoorn

APELDOORN - Tweehonderd vertegenwoordigers van onder meer onderwijs, bedrijfsleven en overheid praten op 20 juni over wat er nodig is om in de toekomst betrouwbare, betaalbare en duurzame energie te hebben.

De organisatie is in handen van de Cleantech Regio. Tijdens de dialoog op het Zwitsalterrein in Apeldoorn worden verschillende vraagstukken besproken. ,,Wat is er bestuurlijk en financieel nodig om door actief beleid het innovatieklimaat te stimuleren? Hebben wijken van de toekomst nog gas en hoe voorkom je dat de overstap op andere energie onnodig duur wordt?''

Gelders Energieakkoord
Bovendien vraagt Cleantech Regio zich af hoe lokale initiatieven kunnen worden versterkt. Ook de enorme inspanning om de ambitie van het Gelders Energieakkoord waar te maken, wordt besproken. Het gaat daarbij om een grootschalige uitrol van bestaande en nog te ontwikkelen oplossingen, die veel geld vergt. ,,Wat hebben we daarvoor nodig en van wie?'', vraagt Cleantech Regio zich af.

Cleantech Regio streeft naar een energieneutrale toekomst, waarin hergebruik van afval tot grondstof een van de speerpunten is.