Volledig scherm
Het echtpaar bij het zwembad achter hun huis: ,,Dit is een vak waarmee je 7 dagen per week bezig bent''. Foto: Frans Paalman

Dierenpension met zwembad te koop in Zwolle

ZWOLLE – Het gaat niet om de dieren of het werk dat 7 dagen per week een beslag op je legt. Ook niet om de uitbreiding van de N35, maar toch hebben Rita en Gerrit van den Berg van Dierenpension Zwolle na 25 jaar besloten te stoppen.

Honderden Zwollenaren hebben in die kwart eeuw hun lieveling toevertrouwd aan de zorg van het echtpaar. Daar komt binnenkort een eind aan: ,,Dat kan volgende maand zijn, maar ook nog vijf jaar duren. We gaan door tot het bedrijf verkocht is’’, zegt Gerrit. ,,Het heeft niets met de dieren te maken, want daar ligt ons hart nog steeds. Het is meer dat ik nu 53 jaar ben en nu nog wat anders kan gaan doen’’. Hij heeft inmiddels zijn oude vak – dat van juridisch adviseur – opgepakt en is samen met zijn dochter bureau JurexHill begonnen.

Via Funda
Het complex staat voor een prijs van 649.000 euro te koop op Funda. De nieuwe eigenaar kan met de geldende vergunningen het dierenpension voortzetten. De grootste verrassing van het perceel is het flinke zwembad dat verscholen ligt achter een haag. Daardoor bleef het altijd uit het zicht van mensen die hun hond en kat voor een vakantieverblijf kwamen brengen. ,,Dit is werk waar je zeven dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig bent. Dit was onze vorm van ontspanning’’, zegt Van den Berg bijna verontschuldigend.

Uitbreiding weg
Door de uitbreiding van de N35 verdwijnt een deel van de pensiongrond. ,,Maar de weg is geen probleem en minder grond ook niet. Ook dan blijft exploitatie goed mogelijk. En door de werkzaamheden van de N35 zijn we hier eindelijk af van de hobbelige zandweg die klanten moesten rijden om bij ons te komen. Dan komt er een goede toegangsweg en er worden geluidsschermen geplaatst’’.

Voordat het echtpaar begon was er op dezelfde plek al een dierenpension. Vanaf 1993 werd er flink geïnvesteerd in het bedrijf en werden onder andere 22 speelweides aangelegd. De kracht van het bedrijf lag in de persoonlijke benadering. Ook na jaren wist het paar blindelings klanten aan de naam van hun hond of kat te koppelen. ,,Als we de deur hier definitief dicht doen dan zien we wel waar we naar toe gaan. Het zal wel ergens in Zwolle zijn. We zijn hier allebei geboren en getogen, dus we moeten de Peperbus wel kunnen zien’’.