Volledig scherm
Twee dino's maken op woensdag 17 augustus de Zwolse zomerkermis onveilig. Publiek kan met ze knuffelen en deelnemen aan een dinospeurtocht over de kermis. © Frans Paalman

Dino's en PEC op zomerkermis Zwolle

ZWOLLE - Niet alleen een delegatie van voetbalclub PEC Zwolle brengt een bezoek aan de Zwolse zomerkermis, maar tussen de draaimolens en botsauto's duiken dit jaar ook de bewoners van Dinoland op.

De afgelopen drie jaar brachten spelers van PEC Zwolle een bezoek aan de Zwolse zomerkermis en vanwege het grote succes wordt deze traditie ook dit jaar voortgezet, laat de gemeente Zwolle weten. Nieuw dit jaar is Dinodag: deze dag vindt plaats in samenwerking met Dinoland.

PEC

Op donderdag 18 augustus zal een delegatie van PEC Zwolle samen met mascotte Zwolfje, een bezoek brengen aan de kermis. Tussen 15.30 en 16.30 uur zullen de PEC Zwolle spelers Philippe Sandler en Kingsley Ehizibue vanaf de attractie Booster MaxXx kleine voetballen het publiek in schieten. Een aantal van deze ballen is van te voren door hen gesigneerd. Het wordt dus aangeraden om op tijd naar de Booster te komen.

Ook treedt de befaamde voetbaljongleur Erik Borgman op. Hij weet met maar liefst vijf voetballen de wereld aan zijn voeten te krijgen. Voetballiefhebbers kunnen daarnaast ook terecht bij de merchandisetent van PEC Zwolle.

Dinodag

Speciaal voor de dinosaurusliefhebbers zijn op woensdag 17 augustus een dino en een baby T-Rex van Dinoland aanwezig. Zij zullen tussen 13.00 en 17.00 uur over de kermis hobbelen. Kinderen kunnen op de foto met de liefste dinosaurussen van Nederland en natuurlijk hoort even knuffelen daar ook bij.

Speurtocht

Fanatieke kinderen kunnen, eveneens op woensdagmiddag, deelnemen aan een speurtocht. De route loopt over de kermis. Het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk letters verzamelen. Deze letters vormen de naam van de dino die over de kermis loopt. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen. Een formulier voor deelname is te verkrijgen bij beide dinosaurussen en kan worden ingeleverd bij de receptie van het Stadhuis (Grote Kerkplein 15). Hier staat een inleverbox.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.zwolle.nl/zomerkermis.