Volledig scherm
© Frans Paalman

Dit is de nieuwe, 26-jarige hoofdtrainer van PEC

ZWOLLE - Pas 26 jaar oud en nu al hoofdtrainer: Carin Meesters- Bakhuis is maar wat blij met de kans die PEC Zwolle haar biedt. "Dit is een droom die uitkomt."  

Ervaring
"Afgelopen seizoen heb ik bij de B1 van PEC Zwolle stage gelopen voor mijn TC1-dipoma, onder Henk Brugge. Inmiddels heb ik acht jaar ervaring in het vak. In 2008 ben ik als stagiair begonnen bij de meiden B1 van FC Twente. In die periode heb ik ook mijn TC3 en TC2 gehaald. In totaal heb ik zeven jaar bij Twente gewerkt. In het laatste jaar combineerde ik dit met het trainerschap bij de vrouwen van Be Quick’28. Ik ben een trainer die houdt van structuur, duidelijkheid en transparantie. Verder probeer ik, door individuele benadering, iedere speelster zich zo optimaal te laten ontwikkelen. Het is vooral belangrijk dat de intrinsieke motivatie groot is. Dat zit bij PEC Zwolle wel goed. De speelsters bij PEC werken keihard voor zowel hun sportieve als maatschappelijke carrière, daar heb je een enorme drive voor nodig. 

Aanvallend? Neu. Winnen!
"Bij Twente ben ik opgeleid met de filosofie van aanvallend voetballen en verzorgd opbouwen. Want je hebt er mijn inziens niets aan om heel aanvallend te spelen en met 4-0 te verliezen. Ik vind het nog veel belangrijker dat je voetbalt vanuit de kwaliteiten die er binnen de selectie voorhanden zijn.  

Potentie
Ik weet dat PEC Zwolle het de laatste seizoenen zwaar heeft gehad in de eredivisie. Aan ons om dit jaar de stijgende lijn in te zetten. We hebben een hele jonge groep, waar veel potentie in zit. We moeten zorgen dat we fysiek zo fit mogelijk worden en een stabiel team worden. Dan is er veel mogelijk.”

Volledig scherm
© Frans Paalman