Volledig scherm
Jose van Dijck na de bekendmaking van de invloedrijkste vrouw van 2016, door het maandblad Opzij tijdens het Top 100 event. © ANP - Remko de Waal

Dit zijn de meest invloedrijke vrouwen van de regio

Suzanne Hulscher uit Zutphen, Thecla Bodewes uit Hasselt en de Zwolse Marlies van Wijhe staan alle drie in de top honderd van Opzij van ‘meest invloedrijke vrouwen van Nederland’.

Suzanne Hulscher (49) is hoogleraar watersystemen en waterbeheer Universiteit Twente. Zij is op de vijfde plaats geëindigd in de categorie Onderwijs & Wetenschap.

Thecla Bodewes (49), directeur-eigenaar van Scheepswerven Bodewes, sleepte de derde plaats binnen in de categorie Ondernemers. Marlies van Wijhe (51), directeur-eigenaar Van Wijhe Verf, stond vorig jaar nog op de tweede plaats, maar in de editie van 2016 is ze gezakt naar de vijfde plek in de categorie Ondernemers. 

Vrouwelijke president
Mediawetenschapper José van Dijck (55) sleepte de eerste plaats binnen. Als eerste vrouwelijke president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft ze, volgens de jury, voor 'meer diversiteit in de wetenschap' gezorgd. 

Top 100
De Opzij Top 100 bestaat uit tien keer tien vrouwen in verschillende categorieën. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Sybilla Dekker (Talent naar de Top), Maria Henneman (Henneman Media Management), Bercan Günel (NGL International en Woman Capital en commissaris), Laetitia Griffith (Raad van State en commissaris) en Irene de Bel (hoofdredacteur Opzij).