Volledig scherm
© Thinkstock

Dodelijk ongeluk op A50 bij Heerde: weg weer vrij

HEERDE -  Op de A50 tussen Apeldoorn en Zwolle is vanmorgen een dodelijk ongeluk gebeurd. Een bestelbusje sloeg over de kop. Een persoon is daarbij overleden, een ander is gewond geraakt. Door het ongeluk was de weg korte tijd helemaal afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij. 

Het ongeluk vond vanmorgen plaats rond 05:30. Een andere inzittende van het busje raakte gewond en is naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Het busje waarin de slachtoffers reden sloeg over de kop en kwam door het ongeluk naast de snelweg op de kop te liggen. Om 8.15 werd de weg weer vrijgegeven meldde de VID. De file is opgelost. 

Slachtoffers
De politie kon nog geen informatie geven over de identiteit van de slachtoffers. Wel kon ze melden dat de gewonde niet zwaargewond was geraakt.

Verkeer
Vanwege de afsluiting werd het verkeer van Apeldoorn richting Zwolle en verder tussen 5.30 en 6.30 aangeraden om te rijden vanaf knooppunt Beekbergen via Amersfoort over de A1 en de A28. Rond 06.30 ging er weer een rijstrook open en werd dat advies ingetrokken. De rechterrijstrook bleef tot circa 8.15 dicht om het zwarte bestelbusje te kunnen bergen. De file, die op haar hoogtepunt 8 kilometer lang was en tot een vertraging leidde van een half uur is inmiddels opgelost.