Volledig scherm
tvd020412_07 Dominicanenklooster zwolle

Dominicanenklooster Zwolle 'nieuwe stijl' zoekt directeur

ZWOLLE - Het Dominicanenklooster in Zwolle is op zoek naar een directeur die leiding kan geven aan het klooster 'nieuwe stijl'. Daarin worden verschillende onderdelen van het klooster geïntegreerd en treedt het veel meer als samenhangend geheel naar buiten. Eigenaar van het klooster aan de Assendorperweg is de Dominicaner kloosterorde, maar het beheer ligt in handen van een stichting.

Daarnaast is er nog het rectoraat van de Dominicanenkerk, een actieve geloofsgemeenschap van 3000 leden. De nieuwe directeur zal leiding geven aan beide geledingen. "Naast het beheer gaat de nieuwe directeur ook leiding geven aan het inhoudelijke deel van de organisatie", zegt een woordvoerder. "De huidige manager van de stichting Jan Bayense legt zijn functie per 1 juli neer, dus is was een goed moment om deze functies samen te voegen."

Het klooster is al een tijdlang bezig met de toekomst, nu de oorsponkelijke bewoners, de paters, zich steeds meer terugtrekken. Het streven is 'om het monumentale complex van klooster en kerk als plaats voor zingeving en reflectie, als vergader- en wooncentrum en voor het samenkomen van de katholieke geloofsgemeenschap verder te ontwikkelen – dit alles hecht verbonden met de stad en regio Zwolle en met de Dominicaanse zending'.

De nieuwe directeur moet onder meer een academisch achtergrond hebben, katholiek zijn en in de regio Zwolle wonen.

www.kloosterzwolle.nl