Volledig scherm
De nieuwe drankpunten belemmeren het zicht op het veld, stellen supporters. Foto Frans Paalman

'Drank dug-out' PEC Zwolle stadion blokkeert zicht op veld

ZWOLLE - De nieuwe tribune in het PECstadion is nog maar nauwelijks een feit of de eerste ophef is er al: drankpunten belemmeren het zicht op het veld.

Tot de aanleg van twee nieuwe horecapunten middenin de Noordtribune in het stadion van PEC Zwolle, is besloten in overleg met een klankbordgroep bestaande uit verschillende supportersgroepen. Dat zegt PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser. Over een half jaar evalueren de voetbalclub en de klankbordgroep of het bevalt.

Zicht weg
Vandaag meldde Gilbert Helder van supportersgroep Far East Ultras (FEU) in deze krant dat hij niets begreep van de beslissing om de drankpunten middenin de tribune te plaatsen. De drankpunten ontnemen supporters het zicht op het veld, stelt Helder. "Hier is echt niet over nagedacht."

Maar dat is er dus wel, in overleg met meerdere supportersgroepen, stelt Visser. "Je houdt altijd enkelingen ontevreden, dat is niet te voorkomen", reageert de PEC-voorzitter hierop.

Beste optie
Omdat supporters tijdens de wedstrijd ook een biertje willen drinken, een broodje kroket willen eten en niet helemaal naar beneden willen lopen, is gekozen voor cateringmogelijkheden middenin de tribune. "Het is de beste optie", meent Visser.

Proef
PEC Zwolle draait in eerste instantie een proefjaar met de horecapunten in de tribunes.