Volledig scherm
De opening van het Stadsfestival 2015 donderdagavond met een diner op de Stadsgracht. Foto: Frans Paalman

Driedaags Stadsfestival in Zwolle podium voor jonge theatermakers

ZWOLLE - Het Stadsfestival in Zwolle duurt dit jaar weliswaar een dag korter, maar dat wil niet zeggen dat bezoekers van vrijdag tot en met zondag minder theater voor hun geld krijgen. Organisator Niek van der Sprong zet de hoogtepunten van het nu driedaagse theaterfestival aan de Zwolse stadsgrachten op een rijtje en legt meteen uit waarom de donderdag dit jaar is opgeofferd.

Want hoewel het Stadsfestival in 2012 begon als achtdaags cultuurfeest zijn edities sindsdien elk jaar een dag korter geworden. Vorig jaar duurde het Stadsfestival vier dagen, van donderdag tot en met zondag, en dit jaar zijn het er drie. "Dat klopt alleen niet helemaal", vertelt organisator Van der Sprong. "Donderdag is weliswaar geen publieksdag, maar dan worden de voorzieningen van het Stadsfestival gebruikt door het personeel van Hogeschool Windesheim. Dat houdt dan een groot personeelsfeest. Donderdag was voor ons altijd al een opstartdag, dus we komen met ons programma dit jaar prima uit met drie dagen."

Openluchtfilm
​Hogeschool Windesheim bevestigt dit. "We vieren die dag ons zesde lustrum en maken daarbij gebruik van de voorzieningen van het Stadsfestival", aldus een persvoorlichter van de hogeschool. Donderdagavond 1 september wordt echter wel een openluchtfilm voor iedereen vertoond op het grasveld bij de Hofvlietvilla, in samenwerking met bioscoopketen Pathé. Welke rolprent het wordt is nog een verrassing, maar de voorstelling begint om 21.30 uur. Kaarten voor de verschillende theateruitvoeringen van het Stadsfestival zijn verkrijgbaar via www.stadsfestival.nl/tickets.