Volledig scherm
Drukte op de Vechtdallijn. © Merle Heppenhuis

Drukte in het verkeer nekt Arriva: snelbus vertrekt toch eerder

OMMEN/ZWOLLE - De snelbus die vanuit Ommen in een directe lijn naar het Deltion College in Zwolle rijdt vertrekt na de herfstvakantie niet om 7.50 maar om 7.40 uur. Arriva hoopt dat de bus dan op tijd bij de school aankomt, zodat leerlingen voortaan voordat de les begint in de schoolbanken zitten.

De afgelopen weken - de bus begon 27 september te rijden - kwamen scholieren meerdere malen te laat in Zwolle aan. Arriva heeft zich enigszins verkeken, wil woordvoerder Joyce de Vries nu de proef is geëvalueerd wel toegeven. „Het aantal keren dat de bus te laat aan is gekomen is weliswaar op de vingers van één hand te tellen, maar de verkeersdrukte onderweg zorgt voor vertraging. Het blijk niet zo makkelijk te zijn om Zwolle in te komen.''  

Na de herfstvakantie vertrekt de snelbus tien minuten eerder uit Ommen. Na twee weken evalueert Arriva dan de proef opnieuw. 

De vervoerder zette een snelbus in van Ommen naar het Deltion College om de treinen en bussen vanaf station Zwolle te ontlasten. Een succes is het nog niet: dagelijks stappen er ongeveer 15 personen de bus in.