Volledig scherm
Nadat de autoruit was ingeslagen, werd een navigatiesysteem weggenomen. © Jeroen Holterman

Dubbel pech voor PEC-supporters: nederlaag en zes auto-inbraken

ZWOLLE - Een flinke tegenvaller voor PEC-supporters afgelopen zondag na de wedstrijd. Na de nederlaag van de Zwolse voetbalclub tegen AZ (0-2), moesten enkele fans nog een teleurstelling verwerken. Bij zes auto's werd zondag tijdens de wedstrijd ingebroken.

De voertuigen stonden allemaal verspreid in de omgeving rond het PEC Zwolle stadion. Twee auto’s waren geparkeerd aan het Hogeland. Ook werd er ingebroken bij auto’s die stonden bij zwembad De Vrolijkheid en McDonalds Noord. De schade aan de auto’s was groot, meerdere ramen waren ingeslagen.

Navigatiesystemen
De daders hadden het vooral gemunt op navigatiesystemen. Uit de auto van Jeroen Holterman werd zijn navigatie gestolen. Hij denkt dat de inbraak is gedaan door professionals: „Er was geen schade aan het dashboard en alle stekkertjes waren netjes los gekoppeld.” Het rondvliegende glas veroorzaakte wel veel schade: „Het portier is hierdoor beschadigd.”

Uitzondering
Volgens de politie zijn de auto-inbraken van zondag een uitzondering. „Het is vorig voetbalseizoen één keer eerder gebeurd. Ook toen ging het om inbraken bij auto's”, laat een woordvoerder van de politie weten.

De politie onderzoekt de zaak en heeft nog geen verdachten aangehouden. Ze weten nog niet of er bij volgende thuiswedstrijden van PEC Zwolle extra maatregelen worden genomen om inbraken in de toekomst te voorkomen. De veiligheidsorganisatie van PEC Zwolle gaat de situatie bespreken met de gemeente en politie.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt iedereen die iets gezien heeft zich te melden via 0900-8844.