Volledig scherm
Leden van Sub70 overhandigen de fiets aan een vertegenwoordiger van het KWF.

Duikers Sub70 in actie voor KWF

APELDOORN Een halve steiger, zeven autobanden, twee fietsen, drie fietswielen, verkeersborden en afzettingspalen. Het lag allemaal op de bodem van het Apeldoorns Kanaal.

In totaal 32 leden van onderwatersportvereniging Sub70 kwamen zaterdag samen met mensen van de gemeente en de organisatie Apeldoorn Rein in actie voor de zwemmers die op zondag 18 september het kanaal in gaan voor het goede doel. Onder de titel 'Swim to fight Cancer' wordt dan geld ingezameld voor de kankerbestrijding.

Om te zorgen dat de zwemmers het traject ongeschonden kunnen afleggen, werd het kanaal op het traject tussen de Welgelegen- en de Deventerbrug flink onder handen genomen. De gemeente had bij de Havenweg een container geplaatst waar de duikers de rommel kwijt konden en voert dat morgen af

Het was zaterdag niet de enige bijdrage van de onderwatersportclub aan het KWF kankerfonds. Sub70 deed onlangs mee aan ' Fiets em erin' in Apeldoorn en won daarmee de originaliteitsprijs: een fiets die beschikbaar was gesteld door Harleman Tweewielers. Deze fiets werd zaterdag overhandigd aan een vertegenwoordiger van het KWF, om te verloten op 18 september tijdens Swim to fight Cancer.