Volledig scherm
De kliniek in Bracht © Ottillie

Duitse kankerkliniek werd door veel Nederlanders bezocht

APELDOORN - De Nederlandse politie bevestigt de dood van drie patiënten die werden behandeld in de alternatieve kankerkliniek Klaus Ross, net over de grens in Duitsland. Twee Nederlandse vrouwen, die ook werden behandeld in de kliniek, liggen momenteel in het ziekenhuis.

Voor de politie is het duidelijk dat veel Nederlanders de kliniek bezochten. Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten die bij deze kliniek een behandeling hebben ondergaan.

Eerdere patiënten van de Klaus Ross Kliniek worden door de politie dringend verzocht contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg, via het telefoonnummer 088-1205020.

Woensdag 27 juli vonden er in de Klaus Ross kliniek vijf behandelingen plaats. Een Belgische vrouw (55) overleed donderdag in Nijmegen, een man (55) uit Apeldoorn overleed vrijdag en een vrouw (43) uit Wijk en Aalburg is overleden in het Duitse Mönchengladbach. Op dit moment is bekend dat twee Nederlandse vrouwen die ook behandeld zijn in deze kliniek, in een ziekenhuis liggen.

De Duitse politie in Mönchengladbach en het Duitse Openbaar Ministerie zijn een onderzoek gestart naar de kliniek. De Nederlandse politie en OM ondersteunt hen hierin. Het Duitse onderzoeksteam is bereikbaar via 0049-2161290.