Volledig scherm
Een gesloopte lichtmast bij CSV Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Duizenden euro's schade bij CSV Apeldoorn door lantaarnpaalvandalen

APELDOORN - Een domper op de start van de voorbereiding voor voetbalclub CSV Apeldoorn. Bij minimaal zeven lichtmasten knipten vandalen dit weekeinde grote delen van de bedrading uit de lichtmasten. De schade loopt in de duizenden euro's.

Hero Meerveld, voorzitter van de Stichting Sportfaciliteiten Apeldoorn, die de accommodatie verhuurt aan CSV Apeldoorn, is samen met Gert Lichtenberg van installatiebedrijf Schut, maandagochtend bezig met een inventarisatie langs de velden. Meerveld: "Hier bij het hoofdveld zijn er drie lichtmasten vernield, en verderop her en der bij de andere velden zijn er ook nog vier vernield. Om het even heel plat te zeggen, dat is behoorlijk kloten."

Lichtenberg: "Waarschijnlijk is het koperdiefstal. Maar ik gok dat het ze niet meer dan een euro of drie per lichtmast oplevert. De materialen die ze nodig hebben om er bij te komen, zijn vast duurder dan de opbrengst." Met het doorknippen van de bedrading in een deel van de lichtmasten, zit de club zonder licht op de velden. "Vanavond is de eerste training weer. Maar het blijft lang licht, dus nu is het nog niet zo'n probleem."

Voor CSV Apeldoorn zit er niks anders op dan de masten te repareren. Meerveld:"Maar ik wil vooral ook andere clubs in Apeldoorn hier voor waarschuwen. Wie doet nou zoiets?"