Volledig scherm
Jarenlang keek de buurt tegen een pand aan dat langzaam maar zeker aan het vervallen was. Binnenkort wordt het gesloopt en maakt het plaats voor appartementen. artist impression Resido

Edah in Apeldoorn wijkt voor zestien woningen

APELDOORN - Zestien sociale huurwoningen komen er op de plek van het verloederde winkelpand aan de Boterbloem in Apeldoorn. Hier was een Edah in gevestigd.

Woningcorporatie de Goede Woning lukte het niet om dit voormalig supermarktgebouw in de wijk Zevenhuizen te herontwikkelen en heeft het verkocht aan Resido Vastgoed in Zwolle. "Wij ruimen nu dus leegstand en een verloederd stukje Apeldoorn op", zegt Paul Bredewout namens die firma.

Sloop
Het huidige pand gaat plat en daarvoor komen appartementen terug, verdeeld over twee woonlagen. Wel gebruikt Resido de bestaande fundering, dus qua oppervlakte blijft het woongebouw even groot als het huidige winkelpand. Het bestaande gebouw verbouwen tot woningen zoals met een aantal kantoorpanden in Apeldoorn is gebeurd, was volgens Bredewout hier echt niet haalbaar.

Sociale huurwoning
De appartementen krijgen een oppervlakte van ongeveer vijftig vierkante meter per stuk en vallen in de categorie sociale huurwoning. Volgens Bredewout zal de huur liggen ergens tussen 600 en 700 euro per maand. Het exacte bedrag weet hij nog niet.

Dit najaar begint de sloop en bouw. "Dus er komt eindelijk schot in deze locatie." Daarna worden de woningen te huur aangeboden. "Dat zal ter zijner tijd bekend worden gemaakt." Resido wordt ook de verhuurder.

Volgens Bredewout is in bijna alle prijsklassen vraag naar huurwoningen, al is de vraag naar goedkope woningen het grootst. In heel Nederland is er volgens hem door verschillende ontwikkelingen de komende jaren behoefte aan meer woningen en speelt dat vooral in grote steden. "En daar is Apeldoorn er één van."